Lotte van Drunen uit Sliedrecht wist met een 2-4 in de manches derde te worden in het dagklassement.
Lotte van Drunen uit Sliedrecht wist met een 2-4 in de manches derde te worden in het dagklassement. Eric Laurijssen

Lotte van Drunen op het podium in ONK 125 in St. Isidorushoeve

Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen is in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in St. Isidorushoeve op het podium. De dame uit Sliedrecht wist met een 2-4 in de manches derde te worden in het dagklassement.

Het circuit van St. Isidorushoeve is een baan die Lotte niet echt ligt en die ze best moeilijk vindt. Ondanks dit begon ze vol goede moed aan de vrije training. Het rijden ging best goed en ze wist de snelste tijd neer te zetten. Dit gaf haar vertrouwen voor in de tijdtraining. Tijdens haar eerste snelle ronde, die goed verliep, was er een gele vlagsituatie waardoor ze van het gas af moest en niet de tijd neer kon zetten waarop ze had gehoopt. Later in de sessie zette ze nog een keer aan en wist een derde tijd op de klok te zetten. Nadat ze haar spoortje goed had geprepareerd, wist ze in de eerste manche een goede start te pakken en kwam als eerste door de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde moest ze de koppositie afstaan en kwam op een tweede plaats uit de eerste ronde. In het begin stond de ze onder druk van de derde man maar na een aantal ronden werd het stil achter haar en liet ze het tempo iets zakken. In de rest van de manche nam ze geen grote risico’s meer en kwam op een goede tweede plaats over de finish. 

In de pauze had Lotte het inmiddels zwaar geworden circuit bekeken en maakte zich klaar voor de start. Ditmaal kwam ze minder goed weg en werd over het starthek ingesloten. Op een achtste plaats kon ze aan de wedstrijd beginnen en moest naar voren zien te komen. In de beginfase had ze het moeilijk om in het juiste ritme te komen en om de rijders voor haar in te halen. Op het moment dat ze aan kwam op een vierde plaats was de derde man al te ver weg om nog te achterhalen. Hierdoor moest ze genoegen nemen met een vierde plaats. 

Met een 2-4 in de manches eindigde Lotte op een derde plaats in het dagklassement. Aangezien dit circuit haar niet echt ligt, is Lotte tevreden met dit resultaat. De laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap wordt op zondag 9 oktober verreden in Boekel. 

advertentie
advertentie