Fen de Waard met haar zilveren medaille.
Fen de Waard met haar zilveren medaille. osv Synergos

Synergos in de prijzen op districtsfinale

19 juni 2023 om 17:32 Turnen

SLIEDRECHT In het weekend van 17 en 18 juni vonden in het topsportcentrum in Rotterdam de districtsfinales plaats voor de turnsters die tijdens de voorrondes hadden geplaatst voor deze finale. Zo wisten Noa Teeuw en Lin van Kooten, uitkomend bij de jeugd in de derde divisie, zich te plaatsen met hun team dat mede bestond uit turnsters van NGV Nieuwerkerk. Nadat Noa bij de districtsfinales in zowel de meerkamp en toestel al met twee medailles thuis kwam wisten ze nu met het team de tweede plaats te behalen. Noa wist zelfs de hoogste score op sprong te behalen. Een mooie prestatie. 

Bij de middenbouw 4 wisten 5 turnsters van Synergos zich te plaatsen voor de individuele meerkamp. Dit waren  Allina Zabi, Vere Toonen, Romy van Aken, Sophie Dieleman en Fen de Waard zich te plaatsen. Allina behaalde hierbij de 18de plaats. Vere werd 16de en Romy 15de. Sophie behaalde de top 10 met haar 9de plaats en een mooie 2de plaats op sprong. Fen de Waard werd 1 op balk en 4de op de brug. Mede door deze prestatie mocht Fen het podium op om de zilveren medaille op te halen. 

Op zondag deden bij de MB5 Isa van de Giessen, Jinte Westerhout en Mara van Gastelen mee. Zij stroomden door vanuit het rayon. Isa behaalde een nette 12de plaats met een 4de plaats op sprong. Jinte behaalde met een verschil van 0,067 de 4de plaats met behaalde de 3de plaats op brug. 

Mara werd tweede in de meerkamp met een eerste plaats op balk en een tweede plaats op brug. 

advertentie
advertentie