Sliedrecht-Zuidland
Sliedrecht-Zuidland Richard van Hoek Fotografie

Scoren blijft een probleem voor v.v. Sliedrecht

4 februari 2024 om 16:51 Voetbal

SLIEDRECHT Sliedrecht kreeg zaterdag 3 februari opnieuw een kans om tegen het laag geklasseerde Zuidland op eigen terrein de eerste overwinning te behalen. De laatste weken startten de blauw-witten sterk, maar lieten zich steeds in het verloop van de wedstrijd de kaas van het brood eten. Helaas werd ook deze wedstrijd na een voorsprong van 1-0 met een 1-2 nederlaag afgesloten.

door Joop Hartog

De start was weer prima, waarbij Marciano Simonis al snel doelman Melvin Magy testte met een hard schot. Toch duur het een half uur voor Sliedrecht de 1-0 kon scoren. Uit een ogenschijnlijk moeilijke positie wist Nordin el Hassani de bal toch voor het doel te krijgen, waar Jacky Oomen op tijd zijn voet tegen de bal zette (1-0). De gasten wisten binnen twee minuten de stand gelijk te trekken door een prima genomen vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Verdediger Marcel v.d. Berg knalde de bal hard in de verre bovenhoek (1-1).

TE ONZUIVER

Ook de tweede helft had Sliedrecht bijna voortdurend een veldoverwicht, maar kon hier weinig of niets mee. De combinaties bij het opzetten van de aanval liepen te onzuiver, waardoor Zuidland steeds op tijd kon ingrijpen. Trainer/coach Sjoerd v.d. Waal bracht wat extra aanvallend ingestelde spelers in om de spitsen te ondersteunen, maar ook dit leverde geen direct gevaar op.

Eén van de tegenaanvallen van Zuidland bracht met nog twintig minuten te spelen voor de gasten wel het gewenste resultaat, toen uit een corner een scrimmage voor het doel ontstond. Robert Michilsen was de enige die hier slim gebruik van maakte (1-2). Sliedrecht stuurde wat lange spelers naar voren om eventueel koppend iets te forceren. Verder dan een harde pegel van Marciano Simonis, die door keeper Nagy via de paal kon worden gekeerd, kwam Sliedrecht niet en incasseerde opnieuw een nederlaag.

ONNODIG BALVERLIES

Aan de zuiverheid van het spel zal toch nog wat gesleuteld moeten worden, want er wordt te vaak onnodig balverlies geleden. Zaterdag 10 februari wordt de eerder afgelaste wedstrijd tegen Brielle gespeeld op de Lockhorst. Ook dit zal weer een zware dobber worden, maar wanneer de aanwezige werklust gecombineerd kan worden met wat meer zuiverheid, zal het tij toch wel eens keren. Aanvang van de wedstrijd is14:30 uur.

Mike van Kraaij (19) en zijn tegenstander willen beide die hoge bal wel onderscheppen

Agnes Corbeij

advertentie
advertentie