Het doel van keeper Vincent Grizell wordt onder vuur genomen.
Het doel van keeper Vincent Grizell wordt onder vuur genomen. Joop Hartog

v.v. Sliedrecht zoekt nog naar dejuiste vorm

24 september 2023 om 10:42 Voetbal

SLIEDRECHT De juiste vorm is zeker nog niet gevonden bij Sliedrecht, dat met een bijna geheel nieuwe spelersgroep een week voor de competitie nog een nieuwe trainer/coach kreeg. In de eerste competitiewedstrijd werd zaterdag 23 september in de uitwedstrijd tegen Zuidland met 3-1 verloren.

door Joop Hartog

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat Sliedrecht een moeilijke middag tegemoet ging tegen deze promovendus. Een goed ingespeeld team dat fysiek z’n mannetje kon staan drukte Sliedrecht vast op eigen helft. Toch bleef de schade beperkt tot één goede doelpoging die keeper Vincent Grizell kon pareren. Bij een spaarzame uitval na een half uur kwam Sliedrecht zelfs onverwacht op voorsprong toen aanvoerder Marciano Simonis de bal keurig in de bovenhoek krulde (0-1). Het antwoord van de gastheren kwam in dezelfde minuut toen uit een scrimmage voor het Sliedrechtse doel Leon van der Steen de bal binnen kon schieten (1-1).

In de tweede helft bood Sliedrecht zeker in fysiek opzicht wat beter tegenspel, maar slordig balverlies op het middenveld zorgde voor een scoringskans voor Zuidland, die onreglementair werd gestopt. De toegekende strafschop betekende een buitenkansje voor Robin van Buuren (2-1). Sliedrecht bleef toch goed tegenspel bieden en Zuidland moest zich voor eigen doel ingraven om Sliedrecht van het lijf te houden. Een uitbraak ruim tien minuten voor het einde betekende 3-1 toen Neal van Buuren vrij kon scoren.

Een teleurstellend begin van deze competitie, waar de nieuwe trainer/coach Marco Jalink en zijn staf nog flink wat werk zal moeten verzetten om alles op de rail te krijgen voor dat over twee weken Sliedrecht op bezoek gaat bij Xerxes DBZ, want komende zaterdag is Sliedrecht vrij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie