Jayden de la Croix (l) en Benjamin Meijdam (r) in actie op het middenveld.
Jayden de la Croix (l) en Benjamin Meijdam (r) in actie op het middenveld. Joop Hartog

Sliedrecht kan het tij niet keren

19 november 2023 om 11:45 Voetbal

door Joop Hartog

SLIEDRECHT Ook in de zevende wedstrijd op rij kon Sliedrecht geen punten verdienen. Tegen DCV uit Krimpen a/d IJssel werd zaterdag op eigen veld met 0-3 verloren in een wedstrijd die lang gelijk opging, maar waar in de beginfase al een doelpunt werd weggegeven.

De klok stond nog niet op twee minuten toen een grove dekkingsfout al de inleiding was tot de eerste tegentreffer. Jonathan Linger kon een voorzet vrijstaand inkoppen (0-1) en Sliedrecht liep direct al achter de feiten aan. In voetballend opzicht was DCV de betere ploeg en combineerde onderling beter dan Sliedrecht dat nog steeds veel balverlies leed en slordig was in de passing. Beide teams kregen was kansjes, maar uitgespeelde scoringskansen waren er voor rust niet.

TWIJFELACHTIG

Ook na de pauze was er over en weer wat vuurwerk, waarbij beide keepers zich konden laten zien, maar over het algemeen kon DCV, dat ook in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert, gemakkelijk overeind blijven. Verdedigend zag het er bij Sliedrecht nog steeds zeer twijfelachtig uit want ook het tweede doelpunt van Naoufel Bouyakhrichan halverwege de tweede helft was weer beslist onnodig.

KWALITATIEF TEKORT

Aanvallend komt de ploeg ook stootkracht te kort om tegenstanders uit verband te spelen. Steeds ontbreekt weer de zuiverheid van het samenspel en waren er slechts individuele acties te zien die meestal op niets uitdraaiden. Kort voor tijd kwam opnieuw via een dekkingsfout de 0-3 op het bord door Rical Kayaturan. Het zal een hele opgave worden om het tij te doen keren, want de werklust is er wel, maar kwalitatief komt het elftal tekort voor het eerste klas niveau. Zaterdag wordt in een uitwedstrijd in Terneuzen aangetreden tegen Terneuzense Boys.

Sliedrecht-DCV
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie