Aaron Bashir ontwijkt een tackle van een verdediger
Aaron Bashir ontwijkt een tackle van een verdediger Joop Hartog

Volop kansen maar geen goals voor Sliedrecht

17 december 2023 om 13:22 Voetbal

SLIEDRECHT v.v. Sliedrecht speelde zaterdag 16 december de laatste wedstrijd van het jaar in Hendrik Ido Ambacht voor de regionale bekercompetitie tegen I.F.C. In een wedstrijd waarin Sliedrecht heel veel kansen creëerde wist het toch niet tot scoren te komen. De weinige kansen die I.F.C. kreeg werden wel omgezet in doelpunten en zodoende verloor Sliedrecht met 2-0.

door Joop Hartog

Sliedrecht was gezien de lijst van geblesseerden nog steeds niet op volle sterkte, maar wist toch (weer) een goede eerste helft te spelen. Er bleven vooral in het eerste deel veel kansen onbenut terwijl de gastheren nauwelijks gevaarlijk waren geweest. Toch kwam de thuisploeg op slag van rust op een 1-0 voorsprong toen een vrije trap vanaf ca. 20 meter van richting werd veranderd en de Sliedrechtse doelman verraste.

MEER DREIGING

Direct na de pauze kreeg Sliedrecht weer een aantal mogelijkheden om te scoren, onder andere een hard schot van Cedric Tokromo dat net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel ging. I.F.C. probeerde het spel wat te verplaatsen en kwam met meer dreiging voor het Sliedrechtse doel maar vooralsnog leverde dit geen direct gevaar op.

ONNODIG

In het laatste deel van de wedstrijd moest Sliedrecht meer risico’s gaan nemen om te proberen langszij te komen. Hiervan profiteerden de Ambachters goed, toen bij een snelle tegenstoot plotseling een viertal aanvallers de Sliedrechtse verdediging verraste en 2-0 scoorden. Een nederlaag voor Sliedrecht die onnodig was, gezien het grote aantal kansen dat de ploeg, vooral voor de pauze, wist te creëren maar niet in doelpunten kon omzetten.

De reguliere competitie zal op zaterdag 20 januari weer worden hervat met een thuiswedstrijd tegen Brielle.

To Sytsma

advertentie
advertentie