Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (23)

9 juli 2021 om 08:01 Activiteiten

SLIEDRECHT - Afgelopen foto was een ‘makkie’ voor de lezers. De afbeelding van de kievit aan de gevel van het gebouw ‘De Kievit’ naast de Hooge Lijster en bij Parkzicht was een inkoppertje. Het beestje is door kunstenaar Frank Nix in 1989 gemaakt en is vanaf de Kievitlaan in al zijn glorie te bewonderen.

door Albert de Coster

Voor de nieuwe opdracht heb ik een deel van een grotere afbeelding gebruikt en heb ik wat ‘tekst’ weggehaald. Want als ik het totaalplaatje laat zien is het voor de meeste lezers overduidelijk waar je moet zijn om het te vinden.

Het plaatje is wel een wirwar van lijnen, maar misschien kunt u er een afbeelding in te ontdekken. Om jullie als geïnteresseerde lezers een beetje op weg te helpen zal ik in bedekte termen iets meer informatie geven:

In vroeger tijden had je in veel steden een zogenaamde ‘Herensociëteit’. En de organisatie die hoort bij de getoonde afbeelding was vroeger ook zo’n echt mannenbolwerk in Sliedrecht.

Veel leden van deze organisatie hadden in bepaald opzicht moeite om de broekriem aan te halen en hielden zich vanaf 1967 op in de buurt van het station van de NS.

En het klinkt raar maar in de beginjaren werden deze heren gesponsord door Wieringa Lincherie. (wat moet je daar nou bij voorstellen???)

Sinds 2001 is het ook voor vrouwen mogelijk om zich aan te sluiten bij de ‘Herensociëteit’. En in 2004 is er een nieuw verenigingsgebouw in gebruik genomen. En ik moet zeggen dat als je daar zit, dan zit in de toekomst nooit meer in de kou.

Ik hoop dat dit voor jullie als lezers een aanzet geeft om eens te gaan zoeken waar de foto terug te vinden is. En daarvoor hoef je je echt niet in te spannen, want het is centraal in ons dorp te vinden.

Weet u de oplossing of heeft u interessante informatie over de foto, stuur uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie