Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (24)

15 juli 2021 om 08:25 Activiteiten

SLIEDRECHT - Ik had bij de vorige foto bijna geschreven dat het een ABC-tje zou zijn, maar dat leek me voor (oud)-ABC-leden net iets te makkelijk. Ik liet een deel van een afbeelding zien. Het is het bord dat links naast het gebouw van de Trimclub ABC tegen de gevel staat. Dit voormalige gebouw van de scouting bevindt zich tegenover de kinderboerderij aan de Thorbeckelaan.

door Albert de Coster

In 1967 was de A(nti) B(uikjes) C(lub) opgericht als één van de vijf onderdelen van Sliedrecht Sport ’56. De meeste mannen waren echt flink ‘bebuikt’ en ze trainden net als de atletiekafdeling tegenover het station rond de daar aanwezige sintelbaan.

In die tijd werd er op zaterdagmorgen samen gesport. En uit mijn herinnering bestond dat voornamelijk uit een paar rondjes warm lopen. Daarna werd er meestal ‘gepoot’ en ging men fanatiek voetballen. (o ja, ik ben nooit lid geweest van ABC, want met mijn afgetraind lichaam zou ik daar natuurlijk een heel raar figuur slaan ??)

Later werd de boel onder de bezielende leiding van o.a. Karel Schmidt veel professioneler aangepakt en werd er echt getraind en werden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een trimloop in de Drunense duinen.

Weer later ging de DFC (Dames Fit Club) samen met de ABC op in de ‘Trimclub ABC (Algemeen Betere Conditie). En toen was het ‘herenbolwerk’ ook toegankelijk voor vrouwen.

En heeft u nu te veel coronakilo’s en u wilt er vanaf, dan kunt u zich melden bij deze bloeiende vereniging. Kijk maar eens rond op: www.trimclubabc.nl Er zijn tal van sportieve activiteiten en er is er vast één bij waar u zich thuis zult voelen.

En dan nu de nieuwe foto: Dit smoezelige hek kan wel een goede schoonmaakbeurt krijgen. Maar -voor zover ik weet- zijn de bewoners nooit thuis.Had ik bij de foto van vorige week een beetje zitten gummen met de letters van ABC, zodat ze niet alle drie te zien waren, bij dit poortje heb ik helemaal niets weggelaten.

Weet u de oplossing of heeft u interessante informatie over de foto, stuur uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie