Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (65)

29 april 2022 om 07:13 Activiteiten

SLIEDRECHT Boven aan de T-splitsing van de Deltalaan met Baanhoek is de ingang naar het ‘Plaatje’. Daar staat een kantoortje van het snij- en staalbewerkingsbedrijf Rotterdam Steel Works. Het bedrijf heeft zich daar gevestigd in de voormalige hal van scheepswerf Van Eijk. Bij dat familiebedrijf werden tussen 1894-1999 tientallen houten en later ook stalen schepen gebouwd.

door Albert de Coster

Waarschijnlijk heeft een medewerker van Rotterdam Steel Works zijn vakmanschap willen laten zien. Want hij heeft een ijzeren mini-T-Rex ontworpen en misschien probeert hij zo voor zijn baas klanten binnen te halen. Trouwens op de site van het bedrijf staan een aantal leuke en interessante filmpjes over de activiteiten in de productiehal.

Toen ik dat beestje - veilig achter een hek - zag moest ik natuurlijk aan de legendarische film van Steven Spielberg denken. Hij heeft 1993 kosten noch moeiten gespaard om een spannende speelfilm over dinosaurussen te maken. In Jurassic Park heeft men genetisch gemanipuleerd DNA van dino’s gebruikt om ze weer tot leven te wekken. Maar uiteraard gaat er van alles mis en maken ze de wereld onveilig.

Dus ben ik toch maar blij dat ik niet op Baanhoek woon; je weet maar nooit met die monsters. En daar een tussenstop houden, zoals Nieky deed met haar dochter Rune, is best wel dapper. En niet alleen zij stuurden me de goede locatie van de dino in; er waren veel lezers die het hebben herkend. En het waren stuk voor stuk leuke reacties. Bedankt, ik stel het erg op prijs en jullie krijgen allemaal persoonlijk antwoord en een tip voor de volgende opdracht.

Maar om nog even op de film Jurassic Park terug te komen. Op 10 juni komt er een nieuwe film uit die over de dinosaurussen gaat: Jurassic World Dominion.

Er zullen daarin ook vliegende exemplaren getoond worden. Het wordt vast weer een kaskraker. De productiekosten van eerdere films rondom deze dieren waren begroot op zo’n 550 miljoen dollar en leverden bruto ca. 5 miljard dollar op.

Over deze dieren gaan de wildste verhalen rond omdat veel exemplaren er zo bloeddorstig uitzagen en enorme afmetingen hadden. Maar niet alle dino’s waren vleeseters, want er zijn er ook bij die alleen maar groenten en fruit aten. En laat dit nu gelijk de tip voor de volgende zoekfoto zijn. Bekijk de foto maar eens heel goed! Wilt u een extra tip voor de volgende zoekfoto, stuur uw oplossing in naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie