Afbeelding
CDA Sliedrecht
Raadspraat

Nooit een prijs?

Column

Het Kerstfeest van de zondagsschool in Goudriaan was voor mij als kind heel mooi. In de donkere avond naar de kerk, de kaarsjes, het kerstverhaal, daarna als traktatie een sinaasappel, chocola en een boekje. Maar aan het eind van de avond werd het spannend want dan werden er prijzen uitgereikt. De prijs ging naar wie zijn versjes en verhalen heel goed had geleerd en opgezegd. Helaas, ik heb nooit een prijs gekregen. Terecht want ik lette niet goed op. In Sliedrecht zijn er zeker veel mensen die nooit een prijs hebben gekregen of gewonnen.

Maar veel mooier dan een prijs is dat iemand oprecht ‘dank je wel’, tegen je zegt. Dank omdat je me geholpen tijden corona, dank omdat je altijd voor mij hebt gezorgd of dat je aan mij hebt gedacht. Namens het CDA mag ik hier, dank je wel, zeggen tegen alle vrijwilligers, mantelzorgers en al die anderen die zich, op welke wijze dan ook, ingezet hebben voor anderen.

In de politiek zal je bijna nooit dank je wel horen. Het is eerder mopperen of kritiek dat het beter had gekund en soms terecht. Toch willen wij als CDA ons krachtig blijven inzetten voor de toekomst van Sliedrecht met een vaste koers richting 2030.

Voor het CDA is deze koers dat er voor jong en oud meer woningen worden gebouwd ook ten noorden van de spoorlijn. Dat is hard nodig. Sliedrecht moet ook een duurzame en milieuvriendelijk plaats zijn en waar het ook veilig en goed wonen is en waar je veilig kan fietsen. U kunt op ons rekenen nu en ook na de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

Met Kerst horen of lezen we het Kerstverhaal. Tweeduizend jaar terug was er ook geen woning voor Jozef en Maria en hun kindje Jezus. Het werd een beestenstal. Daarna moesten ze ook nog vluchten voor hun leven en kregen asiel in Egypte.

Toch biedt dit Kind van Bethlehem aan iedereen die het wil aannemen de prachtige Kerstprijs aan van – geloof, hoop en liefde – . Een prijs voor nu en in de toekomst.

Met de eeuwenoude woorden wens ik u en jou: Heil en Zegen toe voor 2022.

Joop de Vries, CDA Burgerraadslid

advertentie