Afbeelding
Danielle Zwanink
Echt Slydregts

Hoera

4 augustus 2022 om 14:53 Column

Ik heb mijn moeder moeder gemaakt en ben ook verantwoordelijk is voor haar eerste grijze haren. De rest is de schuld van mijn zussen.

Mijn moeder is een geboren en getogen Boven-Hardinxveldse, maar na haar huwelijk is ze een Sliedrechtse geworden en dat is ze inmiddels al meer dan vijftig jaar.

Wat zijn de verschillen tussen mijn moeder en mij: (onder andere) een volle bos haar versus mijn peenhaar. Zij heeft talent voor naaien, is vroeger coupeuse geweest, ik kan amper een knoop aannaaien. Mijn moeder breit graag en ik denk dat inmiddels half Roemenië met een trui loopt die van de hand van haar komt, ik heb vroeger op school één babysokje gebreid en de andere heb ik laten breien. Mijn exemplaar was anderhalf keer zo groot en lelijk. Zij is een binnenvetter, ik zeg wat ik denk.

Er zijn natuurlijk ook overeenkomsten: we lusten beide geen koffie maar zijn dol op thee, liefst met chocolade. We lezen graag, liefst spannende boeken en ook dito series kijken we graag. We houden ook beide van kleding en staan graag voor anderen klaar.

Hoewel mijn moeder van haar eigen moeder weinig liefde gekregen heeft gaat liefde geven haar heel natuurlijk af. De rol van oma past haar erg goed en ze vervult deze met verve. Ze heeft drie kleindochters (mijn bijdrage) en drie kleinzoons. In de wc hangt een tegeltje: als ik had geweten dat kleinkinderen zo leuk waren, dan had ik die eerst genomen. Dat.

Als alles goed gaat komt er in 2023 een nieuwe liefde bij, een achterkleinkind, hoewel ze zei: “ik blijf gewoon oma Dingena hoor!”.

Vandaag was ik niet aan de beurt voor de krant maar Kelly moest ruilen. Ik dacht dat dat geen toeval kon zijn, want de dag dat deze krant verschijnt, vandaag, is het vier augustus. De verjaardag van mijn moeder.

Dus bij deze van harte gefeliciteerd lieve mam! Ik hoop dat pa een lekkere kwarktaart gemaakt heeft, dan neem ik een stukje op uw gezondheid. (Of twee..)

Disclaimer: ik zal hierna niet meer schrijven over familieleden. Denk ik.

Daniëlle Zwanink

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie