Marjanne Dijkstra
Marjanne Dijkstra Richard van Hoek Fotografie
Echt Sliedrechts

Zwemles deel 876

19 april 2023 om 14:01 Column

Met drie kinderen blijft het een hot topic in mijn leven: de zwemles. Inmiddels heeft tweederde van mijn kinderschare het A- en B-diploma en dat is echt een heel erg relaxed idee. Nummer drie is inmiddels ook lekker onderweg en zwemt inmiddels al even in badje drie (van vijf voor het A-diploma) in het Sliedrechtse zwembad.

In principe heb ik geen hekel aan de zwemlessen. Zoon vindt het leuk en ik heb drie kwartier met een muziekje of podcast op, terwijl ik kijk naar de verrichtingen van mijn zoon. Toen ik pas aan de juf vroeg of ik mocht en kon hopen op een zwemdiploma voor de zomervakantie, keek ze me twijfelend aan. ,,Het kan, maar ik beloof niks”, was haar eerlijke en ontnuchterende antwoord. 

Zoon is naast het zwemmen namelijk nogal van het lol maken tijdens de zwemles, maar zolang ‘ie een beetje doorzwemt vind ik dat allemaal oké. Tot ik een e-mail kreeg van Bronbad De Lockhorst voor extra zwemlessen in de meivakantie. In een week zou je kind elke werkdag anderhalf uur zwemmen en dat zou een boost geven aan het huidige zwemniveau. En hoewel ik dus geen hekel heb aan de zwemles, klonk 10 weken zwemles samenvatten in vijf dagen me als muziek in de oren. 

Inschrijven voor die lessen was afgelopen vrijdag in hoogsteigen persoon bij het zwembad. Ik informeerde vooraf nog even of het meestal druk was. ,,Ik zou niet pas eind van de middag komen”, zo werd er gezegd. Vanaf half 9 kon worden ingeschreven en om tien over half 9 arriveerde ik bij het zwembad. Even dacht ik dat ik een paar afslagen verkeerd had genomen, want de rij was er één als in de Efteling. Ik moest buiten aansluiten in een rij waarbij een bordje ‘vanaf hier duurt de wachtrij nog veertig minuten’ niet had misstaan.

Ik stond in het zonnetje met een muziekje, dus dan krijg je me niet snel gek, maar ik vroeg me toch een paar dingen af. Waarom moest dit in persoon en kon het niet online, in hoeverre is Sliedrecht al toegetreden tot 2023? Waarom werd er niet duidelijker gecommuniceerd dat het wel eens druk kon zijn? Hoeveel plekjes zijn er eigenlijk te vergeven? En wáárom waren al deze mensen ook zo vroeg gekomen?! Veertig minuten verder had ik én geen antwoorden op mijn vragen én geen plekje voor zoon om te zwemmen in de meivakantie. Mooi balen. Ik gooi ‘m volgende week tijdens onze week vakantie wel dagelijks in het zwembad in Zeeland en hoop dat hij tijdens de wekelijkse zwemlessen een beetje doorzwemt. Komt het misschien toch nog goed voor de zomer.

Marjanne Dijkstra

Marjanne Dijkstra

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie