Afbeelding
Sliedrechts Museum

Henk ’t Jong en Bert Gort in het Sliedrechts Museum

Kunst

SLIEDRECHT De laatste kunstenaars die tot en met 22 mei in het Sliedrechts Museum exposeren zijn Henk ‘t Jong en Bert Gort.

Henk ’t Jong, geboren in Sliedrecht, woont nu in Dordrecht. Henk begon zijn atelier in de toenmalige Rosmolen in 1968 als freelance grafisch ontwerper. Zijn werk exposeerde hij in de toenmalige bibliotheek, de Korf en de Rosmolen. Hij ontwierp advertenties, posters, briefpapier, folders en logo’s en beeldmerken. In dat jaar is Henk begonnen als striptekenaar voor Pep, Sjorts en Eppo. Te zien in het Sliedrechts Museum.

Henk heeft een opleiding publiciteitsvormgeving en grafisch ontwerpen gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam.

Tegenwoordig tekent Henk nog steeds, maar digitaal. Hij is heraldisch ontwerpen en maakt zijn eigen websites en reclamemateriaal.

Bert Gort, geboren in Sliedrecht en woont nu in Dordrecht. Hij studeerde af aan de Academie voor beeldende kunsten in Rotterdam, waarna hij eerst iets heel anders ging doen, namelijk in de zorg voor mensen met een beperking. In 1999 heeft hij het beeldhouwen weer opgepakt. Zijn opleiding tot beeldhouwen volgde hij bij Adriaan Seelen in Rijen. Hij heeft inmiddels vele exposities in heel Nederland achter de rug.

In zijn beelden zoekt hij naar eenvoud, die spanning laat zien of oproept en uitnodigt tot nader onderzoek. De ogenschijnlijke rust die zijn beelden uitstralen kennen een ingehouden onderliggende emotie. Steen als materiaal is daarbij voor hem een uniek middel om het beeld weer te geven en aan de vorm een extra dimensie toe te voegen.

advertentie