De golf van Maarten de Winter en Johan Huijzer
De golf van Maarten de Winter en Johan Huijzer Sliedrechts Museum

Sliedrechtse kunstenaars in het Sliedrechts Museum

29 juli 2022 om 11:07 Kunst

SLIEDRECHT Na de expositie over werken van de schilders van de Biesbosch, is nu weer de beurt aan kunstenaars met Sliedrechts ‘roots’ in het Sliedrechts Museum. Van woensdag 3 augustus tot en met zaterdag 17 september zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum. 

In het Sliedrechts museum exposeren wederom vijf kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen. De meesten zullen onder Sliedrechters bekend zijn:

Jan van Beuzekom, velen kennen hem als tandarts, maar Jan maakt ook prachtige bronzen beelden. 

Arie de Groot, geboren Sliedrechter; hij maakt prachtige tekeningen.

Johan Huijzer, inmiddels wereldwijd bekend kunstenaar van kleurige sculpturen en schilderijen, oprichter van het Creatief Centrum in Sliedrechts.

Gerard Mijnster, maakt beelden en tekeningen en laat zich daarbij inspireren door de natuur.

Maarten de Winter, bekend van De Winter Groen in Sliedrecht, maar velen kennen hem ook als kunstenaar van onderandere houten beelden. Hij is tevens de ontwerper van het beeld met de pijpen bij de afrit van de A15 bij Sliedrecht West. Tevens is het kunstwerk ‘De Golven’, te vinden aan de Rivierdijk ter hoogte van de oprit van de Rembrandtlaan een ontwerp van Maarten de Winter en de schilderingen zijn van Johan Huijzer.

Een veelzijdige expositie van Sliedrechtse kunstenaars.

Het Sliedrechts Museum is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. De entreekosten zijn €2,- voor volwassenen en €1,- voor kinderen. Ze accepteren geen museumjaarkaart, maar voor kaarthouders is de entree €1,-.Voor groepen kunnen aparte afspraken gemaakt worden. Aanmelden kan via de mail: info@sliedrechtsmuseum.nl 

Info: www.sliedrechtsmuseum.nl of volg het museum op facebook en instagram.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie