Afbeelding
Foto door form PxHere

Papier in de marketing?

27 augustus 2021 om 10:05 Partnercontent

Middels een bleekproces van grondstoffen wordt papier gemaakt. Door oud papier te vermengen met water en chemicaliën ontstaat pulp. Van deze pulp kan nieuw papier worden gemaakt. Papier wordt voor veel verschillende dingen gebruikt en zo ook in de marketing. De opvatting is dat marketing veel over het internet gaat, maar dit is niet geheel waar. Zo wordt papier ook veel gebruikt in de marketing, voor verschillende typen producten. Deze producten variëren van abri’s tot vouwkaarten tot flyers op groeipapier. Al deze producten zijn ook te bedrukken en dus te personaliseren, ook in het bedrukken zijn veel opties mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld vloeipapier bedrukken met 1 kleur, dit heet 1 PMS bedrukking, maar je kunt ook rollen inpakpapier bedrukken met alle kleuren die je maar wilt, dit heet 4/0 enkelzijdig full color bedrukking. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel verschillende papiersoorten.

Waar kan papier van worden gemaakt?

Je kunt deze vraag bijna beter beantwoorden met de wedervraag: ‘Waar kan papier niet van worden gemaakt?’. De laatste jaren is duurzaamheid een grote rol gaan spelen in het leven van de mens en zo ook als het gaat om marketingmateriaal. Papier van jarenlang niet zo duurzaam, omdat er veel bomen voor moeten worden gekapt. Tegenwoordig kan dat anders. Papier kan niet alleen van veel verschillende producten worden gemaakt, maar er bestaat ook FSC papier. Dat is papier dat van bomen is gemaakt die speciaal voor de kap zijn geplant. Deze papiersoort is dus een goed alternatief voor het originele papier. Andere goede alternatieven zijn: bierpapier, groeipapier en olifantenpoep papier. Er zijn nog veel meer soorten papier die gebruikt kunnen worden ter vervanging van het originele papier. Bierpapier is papier dat gemaakt is van hop, mout en houtvezels. Zo worden de afvalresten van bier gerecycled tot papier. Dan is er ook het groeipapier, dit papier zorgt voor nieuw leven. Groeipapier bevat zaden waar verschillende soorten bloemen en planten uit kunnen groeien. Als je dit papier dus weg wilt gooien, kun je het het beste afdekken met grond en wat water geven! Als derde optie kun je jouw marketingmateriaal laten drukken op olifantenpoep papier. Dit geurvrije papier wordt gemaakt van de uitwerpselen van olifanten. Zo maak je van het minst mooie gedeelte van de olifant, een erg mooi product!

In de marketing is papier nog altijd erg belangrijk en wordt het ook veel gebruikt. Tegenwoordig zijn er zo veel duurzame opties voor papier dat je er bijna niet meer omheen kunt. Naast dat het goed voor het milieu is, is het inmiddels ook een soort marketing op zich geworden. Zorg dat je je onderscheidt van je concurrenten en bedruk verschillende producten op niet zo goedkoop duurzaam papier. Laat bijvoorbeeld goedkoop ansichtkaarten drukken op biotop papier!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie