Afbeelding
Foto Dreamstime

Dit kan een re-integratiebureau voor jou betekenen

8 februari 2023 om 12:49 Partnercontent

Wil je een re-integratiebureau inschakelen, maar weet je nog niet precies wat je ervan kan verwachten? Veel ondernemers en werknemers zijn geneigd om de stappen van re-integratie zelf te doorlopen. Dit kan betekenen dat er fouten worden gemaakt of belangrijke dingen over het hoofd zien. Na verloop van tijd brengt dit weer nieuwe problemen met zich mee en kan het er tevens toe leiden dat iemand niet op de juiste plaats terecht komt. Het inschakelen van het bureau kan daarom in ieders voordeel werken. Maar wat kan het bureau precies voor jou betekenen en waar moet je nog meer aan denken?

Hulp bij het starten met werken

Een re-integratiebureau helpt werknemers weer aan werk na een lang ziektebed of andere problemen. In dit geval is het immers niet eenvoudig om weer in te stromen in de huidige functie. Ook kan een ziekte zorgen dat de huidige functie helemaal niet meer uit te voeren is. Het bureau moet er dan voor zorgen dat je toch weer aan het werk komt en ook de nodige begeleiding krijgt om het in goede banen te leiden. De re-integratiecoach kijkt daarom niet alleen naar de functie en hoe je daar weer aan het werk kan, maar ook de symptomen waar je mee te kampen hebt en de uitwerking hiervan.

Andere beroepen om naar te kijken

Een re-integratiebureau in Rotterdam kan daarbij niet alleen kijken naar de functie die je op dit moment uitvoert. Afhankelijk van de situatie kan het namelijk zijn dat je afgekeurd bent voor deze functie, maar wel een geheel nieuwe loopbaan op kan zetten. In dit geval is het belangrijk dat er een goede keuze komt. Je moet immers nog een aantal jaren werken totdat je met pensioen gaat. Door middel van een beroepskeuzetest weet je welke beroepen er bij je passen en waar je plezier uit kan halen door jouw vaardigheden en kwaliteiten in te zetten. Ook de benodigde cursussen kan je via het bureau volgen, zodat je weer snel aan het werk kan.

Hulp voor ondernemers is ook beschikbaar

Voor werkgevers is het inschakelen van een re-integratiebureau in Rotterdam ook een verstandige keuze. Bij een langdurig ziekteverzuim moet je er immers voor zorgen dat de werknemer weer terug aan het werk kan. Tegelijkertijd wil je ervoor zorgen dat jouw bedrijf goed blijft draaien. Het bureau helpt daarom niet alleen de werknemer weer aan het werk, maar ook jou als werkgever om de juiste stappen te doorlopen en voldoende handvatten te krijgen. Tevens ben je op de hoogte van de eventuele juridische gevolgen die ermee gepaard gaan. Iedere partij kan tevreden zijn met de uiteindelijke resultaten en het traject dat ermee gepaard gaat voor het werk. Vraag vandaag nog een offerte aan!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie