Afbeelding
KDW pictures

Lotte van Drunen begint moeizaam in Spanje maar eindigt positief

11 mei 2023 om 09:02 Motorsport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen is in de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Spaanse Arroyomolinos vijfde geworden. Lotte kende een moeilijk begin van het weekend maar wist deze toch op een positieve manier af te sluiten. 

Lotte begon vol enthousiasme aan de vrije training maar kon hierin het juiste ritme nog niet te pakken krijgen. Dit frustreerde haar toen ze terug keerde naar het paddock en was vastbesloten om het in de tijdtraining beter te doen. Voor de sessie werd alles goed doorgesproken met het team en met vertrouwen begon ze aan de tijdtraining. In deze sessie liep alles een stuk beter, maar wel kreeg Lotte af te rekenen met een paar kleine probleempjes. Ondanks dit zette ze een vijfde tijd neer en was hier redelijk positief over. 

Halverwege de middag viel het starthek voor de eerste manche. Lotte kwam niet goed weg bij de start maar wist al wel op een zesde plaats uit de eerste ronde te komen. Het rijden ging nog niet zoals ze had gehoopt en ze had het moeilijk om de juiste lijnen te vinden op de baan. Dit zorgde ervoor dat ze teveel fouten maakte en ook ten val kwam. Hierdoor werd ze teruggeslagen naar een negende plaats maar Lotte gaf niet op en ging terug in de achtervolging. Lotte wist gedurende de wedstrijd nog twee plaatsen winst te boeken en kwam teleurgesteld op een zevende plaats over de finish. 

Op zondagochtend werd de tweede manche verreden. Ditmaal kwam ze goed weg en wist aan het einde van de eerste ronde op een tweede plaats voorbij start/finish te komen. Ook nu had ze de eerste paar ronden nodig om in het juiste ritme te komen. Hierdoor was haar tempo niet hoog genoeg en viel terug naar een zesde plaats. In het midden van de wedstrijd herpakte ze zich en begon ze de juiste lijnen te rijden. Ze ging het gevecht aan met het groepje van de derde tot aan de vijfde dame en wisselde meerdere malen van positie. Ze wist de snelste race ronde neer te zetten maar maakte ook nog een paar kleine foutjes. Ze kwam op een vijfde plaats over de finish en het rijden was ditmaal veel beter maar uiteraard was de teleurstelling er wel. 

In de tussenstand van het wereldkampioenschap is Lotte van een eerste plaats teruggevallen naar een derde plaats. Wel was het een zeer leerzaam weekend voor Lotte. Aankomend weekend zal ze deelnemen aan de derde ronde van het Europees Kampioenschap Dames in Polen. 

Lotte volgen via Instagram of Facebook kan via Lottevandrunen401. 

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie