Afbeelding

Sliedrechtse Lotte van Drunen derde in eindstand wereldkampioenschap dames

5 september 2023 om 13:18 Motorsport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen is in de eindstand van het wereldkampioenschap dames op een derde plaats geëindigd. Van Drunen reed afgelopen weekend de laatste wedstrijd van het kampioenschap in het Turkse Afyonkarahisar. Ze liet hier een goede snelheid zien maar matige starts speelden haar parten waardoor ze niet verder kwam dan een zesde plaats in het dagklassement. Eerder dit jaar wist de dame uit Sliedrecht ook al de Europese titel in de wacht te slepen waardoor ze in haar rookie jaar bij de dames al veel mooie successen heeft weten te boeken. 

Op zaterdag waren de omstandigheden perfect. De baan lag er droog en snel bij en Lotte had het hierop goed naar haar zin. Ze wist in de tijdtraining een scherpe tweede tijd op de klok te zetten en dit gaf haar vertrouwen voor in de manches. 

In zowel de eerste als de tweede manche werd Lotte geplaagd door slechte starts waardoor ze inhaalraces moest rijden. In de eerste manche werd ze gelijk na het vallen van het starthek ingesloten. Door in de eerste bocht kort af te draaien, kon ze toch nog op een zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Van Drunen ging in de aanval en probeerde plaatsen goed te maken. Dit viel op dit circuit niet mee omdat de baan op veel plaatsen uit één ideale lijn bestond. Hierdoor zat er uiteindelijk niet meer in dan een vijfde plaats. Wel had ze tijdens de wedstrijd de snelste rondetijd neer weten te zetten, wat haar gebrand maakte voor de tweede manche. 

Door hevige regenbuien op zaterdagmiddag was het circuit voor de tweede manche veranderd in een grote modderpoel. Een goede start was van essentieel belang maar ook ditmaal kwam Lotte niet goed uit de start en kwam tot overmaat van ramp ook nog ten val. Met een grote achterstand zette ze haar weg verder en begon al snel plaatsen winst te boeken. Door het vele modder moest ze haar bril afzetten en kwam in haar weg naar voren nogmaals ten val. Even moest ze de pits in waarbij ook nog kostbare tijd verloren ging maar van opgeven wilde ze niets weten en knokte zich toch nog terug naar een zevende plaats. 

Met een 5-7 in de manches eindigde Lotte op een zesde plaats in het dagklassement. Dit is een positie waar ze uiteraard niet tevreden mee is. Wel is ze tevreden over haar derde plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap! In de komende weken zal Lotte nog deel gaan nemen aan verschillende wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap 250 en een aantal strandraces en andere wedstrijden rijden. 

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie