Marjanne Dijkstra
Marjanne Dijkstra Richard van Hoek Fotografie

Echt Sliedrechts - Paniek

18 mei 2023 om 14:01 Column Echt Sliedrechts

Paniek is nooit goed voor een mens. Beter is het om even rustig na te denken en je plan te trekken. Soms lukt me dat heel erg goed, soms iets minder. Zo droomde ik al eens dat ik de krant niet af kreeg. Als een eenentwintigste eeuwse Maarten Luther printte ik de nieuwsberichten uit en hing ze op een groot bord voor ons kantoor in Gorinchem. Het was misschien een stuk makkelijker geweest om alles gewoon op de website te zetten, maar u kent het concept van een droom: volstrekt onlogisch.

Maar, dat was een droom. De hierna geschetste situatie not so much. We schrijven maandagmiddag 16.00 uur. Niks aan de hand. Ik had een heel tof interview achter de rug dat een groot deel van de dag in beslag nam, het is deze week een korte week én aan het einde van de week gaat de temperatuur omhoog. Ik had net een goed gesprek achter de rug met een vriend, wat collega’s geüpdatet, de kinderen van school gehaald en wat losse elementen van mijn moeder/werk mental workload gevinkt. Life was chill.

Collega Esther belde. Ik hoorde de twijfel in haar stem. ,,Het lijkt er op dat Kompas Sliedrecht morgenmiddag al af moet zijn in plaats van woensdagmiddag. Heb jij dat door, ik wist het namelijk niet.” Het was een van de zeldzame momenten dat er geen telefoon tussen onze woonplaatsen nodig was geweest om mijn irritatie en niet eens meer hele lichte paniek duidelijk te maken. 

Maar toch: ik tikte om mijn computer uit de slaapstand te halen en startte met inventariseren. Na anderhalf uur doorknallen was ik al veel verder dan ik had kunnen denken. Ik knalde een half uur door de polder met muziek op mijn oren en bij het avondeten vroeg mijn dochter waarom ik mijn van haar gekregen moederdagketting met steen die zorgde voor positiviteit en balans niet om deed. Baat het niet...

En zo kwam het dat ik inmiddels op maandagavond deze column tik. De tweede van vanavond, op die andere moet u nog even wachten. Waar een beetje paniek al niet goed voor is :-)

Marjanne Dijkstra

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie