Afbeelding
Photo by Green Chameleon on Unsplash

Welke opleidingen je nog kunt doen, nadat je al een opleiding hebt behaald

3 augustus 2022 om 08:42 Partnercontent

Ben je klaar met je opleiding? Maar heb je het gevoel dat je nog niet klaar bent met je ontwikkeling. Kijk dan eens naar opleidingen die er goed bij aansluiten. Werk je nu binnen een gemeente of de Rijksoverheid, maar wil je weten hoe je beter kunt inspelen op de nieuwste ontwikkelingen? Dan is het slim om hier een opleiding in te volgen. Groei als professional om je effectiever in te zetten voor een beter Nederland. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van een uitgebreide professionalisering en welke opleidingen er allemaal zijn? Wij vertellen het hier. 

Juridisch vakgebied

Een juridische opleiding volgen is leerzaam wanneer je als jurist bij de Rijksoverheid zit. Er worden voortdurend gewijzigde en nieuwe wetten doorgevoerd. Je kennis kan snel verouderd worden en daarom is het verstandig om een extra opleiding te volgen nadat je een opleiding hebt behaald. Denk na waar jij je verder in wilt ontwikkelen om je kennis te vergroten. Samen met andere medewerkers kunnen jullie gezamenlijk de opleiding volgen. Kies ervoor wat voor jullie het fijnste is, je kunt kiezen tussen fysieke lessen of online lessen. 

Openbare orde en veiligheid vakgebied

Vind je openbare orde en veiligheid  interessant en ligt hier jouw expertise? Een opleiding veiligheid volgen is dan een goede keus om je carrière hierin te starten. Het is een belangrijke taak van de overheid dat iedereen zich in de maatschappij veilig voelt en alles veilig gebeurd. De gemeente zorgt voor de aanpak van de problemen en heeft een regisserende rol. Er zijn verschillende niveaus en je kunt zelf kiezen welke opleiding het beste aansluit op vervolg van je vorige opleiding. Binnen de programma’s op het gebied van openbare orde en veiligheid wordt er vooral gericht op de praktijk. Zorg ervoor dat je altijd weet wat je het beste kunt doen als er een incident of crisis plaatsvindt en welke maatregelen hiervoor genomen moeten worden. 

Het STAP-budget

De overheid biedt voor werkenden en werkzoekenden een STAP-budget aan van maximaal 1000 euro wat je kunt aanvragen. Ze willen hiermee scholing en ontwikkeling stimuleren. Deze subsidie kun je krijgen voor een opleiding, training of cursus. Het vergroot de kansen om verder te ontwikkelen in de huidige baan of om verder te kijken naar een nieuwe baan. 

Denk na waar jij je nog meer in wilt ontwikkelen om zo verder te groeien. Wie weet behaal je binnenkort dan weer een nieuwe opleiding.

Anne van den Houten

advertentie
advertentie