Sliedrecht-Brielle
Sliedrecht-Brielle Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht karig bedeeld met gelijkspel

11 februari 2024 om 09:04 Voetbal

SLIEDRECHT In de thuiswedstrijd van Sliedrecht tegen de nummer zeven van de ranglijst v.v. Brielle, heeft Sliedrecht zaterdag 10 februari een prima pot voetbal laten zien, maar was uiteindelijk toch teleurgesteld. In een wedstrijd waarin Sliedrecht het overgrote deel domineerde werd niet de zo lang verwachte overwinning geboekt maar moest men genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

door Joop Hartog

Het eerste kwartier was een gelijk opgaande strijd waarbij beide teams de kat uit de boom keken. In die fase kreeg Sliedrecht wel twee opgelegde kansen, maar zowel Juthlen Castillo als Nordin el Hassani zagen hun inzet naast gaan. Na een half uur was het wel raak toen Castillo een mooie aanval succesvol afrondde (1-0). Bijna was het voor rust nog een keer raak, maar de vrije trap van Simonis ging rakelings naast de kruising.

NIET OP DE JUISTE PLAATS

In de tweede helft nam Brielle direct het initiatief en hoofdzakelijk door eigen fouten moest Sliedrecht twee doelpunten incasseren binnen tien minuten. De 1-1 werd uit een vrije trap binnengeschoten door Lex van Dommelen omdat de muur niet op de juiste plaats stond. Het tweede doelpunt van Dean Bos kon hij gemakkelijk intikken toen keeper Grizel een hard schot niet klemvast kon pakken (1-2).

STEEDS WEER ‘NET NIET’

Sliedrecht paste een aanvallende wissel toe en vanaf dat moment was het een constante druk op het doel van Brielle, waarbij zich minimaal een handvol scoringskansen voordeden. Helaas was de afwerking niet altijd even zuiver. Alleen een diagonaal schot van Aaron Bashir na ruim 70 minuten was keeper Nigel Keehnen te machtig (2-2). Ook na deze gelijkmaker bleef Sliedrecht keihard werken en creëerde regelmatig nog kansen om de volle winst te pakken, maar steeds weer ‘net niet’ of een goede redding van keeper Keehnen. Vlak voor tijd raakte een schot van Marciano Simonis nog de deklat en vloog een schot van dezelfde speler net over het doel.

Een prima gespeelde wedstrijd van Sliedrecht dat eigenlijk te weinig kreeg voor de tomeloze inzet waarmee werd gestreden. Voorlopig twee weken geen competitievoetbal voor Sliedrecht dat 2 maart thuis pas weer aantreedt tegen Xerxes DZB.

Keeper Lukas Grizell maakt een hoge voorzet onschadelijk

To Sytsma

advertentie
advertentie