Sliedrecht-Xerxes DZB
Sliedrecht-Xerxes DZB Richard van Hoek Fotografie

XERXESDZB maat te groot voor Sliedrecht

2 maart 2024 om 21:15 Voetbal

SLIEDRECHT Van tevoren werd al een moeilijke wedstrijd verwacht tegen de lijstaanvoerder van de 1e klasse, v.v. XerxesDZB en dat is het ook geworden. In de thuiswedstrijd werd zaterdag kansloos met 1-5 verloren, waarbij Sliedrecht alleen het eerste kwartier de tegenstander gelijkwaardig partij kon geven.

door Joop Hartog

De eerste kans was wel voor Sliedrecht toen debutant Milan Goedhart dicht bij een doelpunt was, maar zijn inzet zag worden gekeerd vlak voor de doellijn. Al snel nam XerxesDZB het initiatief en zette Sliedrecht vast op eigen helft. Een diagonaal schot van Orlano Stewart langs keeper Jasper Sprong betekende in de 31e minuut 0-1. Direct daarna werd uit een corner de bal door iedereen gemist en verdween tot ontzetting van alles wat blauw-wit is in de bovenhoek (0-2). Tot de rust bleef Sliedrecht nog overeind, maar de gasten bepaalden duidelijk de wedstrijd.

TERUG IN DE RACE

Na de pauze kon Sliedrecht weer even meedoen en trachtte natuurlijk de achterstand een beter aanzien te geven. Maar het was opnieuw XerxesDZB dat scoorde, toen een hard en laag schot moeilijk werd verwerkt door keeper Sprong. De rebound was een prooi voor de Xerxex-aanvallers (0-3). Cedric Tokromo had Sliedrecht nog terug kunnen brengen in de race, maar zijn inzet werd door keeper Hagendijk over de lat getikt.

EIGEN DOELPUNT OF...

Na een drievoudige wissel probeerde Sliedrecht nog wat aan de hatelijke nul te doen. En dat lukte wel, maar eerst kwam uit een onoverzichtelijke situatie de 0-4 op het bord. Was het een eigen doelpunt of via Myron Borstdorp?? Ook nummer vijf (schot van Marcello van Veen binnenkant paal) moest nog worden geïncasseerd voordat Milan Goedhart met een mooie lob over keeper Hagendijk de eer kon redden (1-5). Een nederlaag die op zich niet vreemd is, maar bij te veel tegendoelpunten kon je toch vraagtekens zetten. Aanvallend miste Sliedrecht helaas nog een aantal steunpilaren, hetgeen ook niet meewerkt voor de ideale opstelling. 

Zaterdag 9 maart speelt Sliedrecht in en tegen Spijkenisse, de nummer twee van de ranglijst.

Ronan Plaisier (nr.5) probeert uit te verdedigen
Profielfoto Sandra van den Bovenkamp

Sandra van den Bovenkamp

advertentie
advertentie